BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Layouts »

Monday, February 18, 2013

B.A.P FUN FACTS...ENJOY~


RANDOM FACTS ABOUT B.A.P~

All credits goes to @bapupdates!

Himchan said not only him, but all the B.A.P members has a secret love with someone.
Himchan said he can’t say who are those “girls”, but they call them by using a nickname … “Baby”
Yongguk was actually born in Incheon. Leejakdo was whr he lived in briefly before when he was younger and he moved back to Incheon
Yongguk has had fun using Busan saturi lately, he’ll call Jongup like “Moon~Jong↘Up↗ee!”
Last year, Yongguk watched a movie called “World Invasion” with Himchan but he ended up with sleeping
Himchan the only member out of the group to have a female sibling.
Himchan older sis is taking too much interest in B.A.P. One time,she said. “Hey! Bang Yongguk is so cool!” and Himchan joked with her saying, “Don’t act like you know me, don’t take interest!”
Jongup worst memory is when he visited america when he was young and got lost
According to Himchan,when B.A.P have disagreeing moments, they level with one another and find a solution where they can all agree.
Yongguk has an older brother and a sister 6 years older.
Himchan has a sister 2 years older
Youngjae has one older brother 7 years older
Daehyun has one older brother 3 years older
Zelo has an older brother of 2 years older
Jongup has hyungs who are older than him 5 years and they’re 3 years apart from one another.
When Youngjae first joined the company and met Yongguk, he thought “That person’s scary”
According to Youngjae, it was hard to approach Yongguk hyung and it took a while for them to get close.
Daehyun doesn’t have plans of becoming a singer in the beginning, but he was just a kid who likes singing
Before debut, Daehyun never imagined the difficulties that makeup would bring
Daehyun would like to go to the beach when the groups have free time
One day, Daehyun really wants to go on a serious talk show and he wants to spill stories here and there
Zelo resemble his mum while his older bro resemble his dad
When Zelo see the hyungs, he thinks often in wanting to hurry and become an adult.
When Zelo was in elementary, he wanted to become a soccer player.
Zelo volunteered to do the laundry bcuz he’s very sensitive when it comes to clothes stretching out or the wash fading out
Yongguk: Zelo’s clothes never stretch out but ours does…  Himchan: It’s a doubt,a mystery..
Despite being 182 cm tall, Zelo’s small for in comparison to his frame,he wish his body would mature a little more
According to Zelo, Jongup is a really fun person.
Jongup wish he can grow 10cm more in height
Youngjae: It’s not Jongup’s height that’s growing but his shoulders Himchan: Jongup’s shoulders are really broad. It looks cool
Jongup: ‘If I grow taller, wouldn’t it look cool by me just standing even?’
ENJOY???! HAHA :) just to fill my boring time~ BTW, B.A.P SARANGHAE AND FITGHTHING!!!!

Tuesday, August 28, 2012

what i think about my classmate o.0

afiqah a.k.a mrs nickhun/vanilla: such a sweet girl, kind and pretty white. gadis yang comel dan memang comel :)
fitriah a.k.a jojo: kawan aku yg sgt sempoi n cool~ i like uuuu!!!~
nisa a.k.a daehyun: my craziesst buddy~ song is her life....(NO COMMENT!)
maisarah a.k.a mai: kawan yg sgt prihatin~ so cuteee... such a lovable girl :p
munira a.k.a mrs yoseob/chocolate/jaesuk: my little friend!!! so cheeerful and happy go lucky :D (asyik berkepit ngan vanilla jerr..)
naily a.k.a girlfriend lee seunggi: WOOOOOO~ u r the craziest in the class... friendly and such a talkative too!:o
salbiah a.k.a jae: kawan aku yg banyak cakap tpi friendly.... ajk sains yg sentiasa peka terhadap kerja yg diberi oleh puan rosmina... i respect u!!! aku ingat lagi ko lah kawan pertama aku  yg ckp ngn aku masa aku firstime masuk sk convent.... sampai skrg ko lah kawan akuu!!!
farhanatul a.k.a hana: kawan ku yg sangat baikkk!!! *beg kite kembar wehhh!!! :)
amirah a.k.a sanigapor: kalau ko ada, mesti pecah perut aku gelak... ko memang penghibur no. 1 kelas rk!!!! satu hari nanti aku ponnak tingg mcm ko...
asma a.k.a una: chess memang favourite ko kan??!!! nanti kite buat chess tart same2 ek... HAHAHA... asyik2 gikwang! cube la tukar yg lain -.-
atikah a.k.a kakak aku: NGEEEAAA!!! ko lah kakak aku yg TERbaikkk!!! nama je kakak tpi selalu kene buli ngan adik.... HIHIHI ;)
najihah a.k.a hanani: comel lah kawan aku yg sorang ni!!! nanti kalau au dtg kedai ko, belanja lah aku nasi goreng tok wan ye....SO GOODDDD~ ko pandai nasihatkan aku n tenang kan hati aku all the time....
izzati a.k.a izzat-EE: kawan aku yg TERlalu BLURRR... tpi ko cool~ relax jer~ lain kali bukak la lipatan tudung ko tu, ko nampak cantik tau x.... btw, ko lah kawan aku yg TERbaik...*bak kata BOBOIBOY :)
shafinas a.k.a p-neh: i respest u ketua kelas!!! kalau ko marah jer mesti bergegar kelas... menakutkan~ ko  lah kawan aku yg selalu bersama aku... aku SAYANG kooo!!!
nabiilah a.k.a nabilah: coklat! coklat!coklat! tu lah hidup ko... kalau x de coklat mcm x leh hidup... bekas kakak aku yg cute!! *tiba2 jer aku teringat umi kita...
natasha a.k.a tasya: ex-kakak aku jugak!!! dua tahun berurut-turut aku duduk sebelah ko... aku x pernah jemu!!! tasya is the best!!!
syahirah a.k.a shirah: ko lah kawan aku yg paling aku sayangg!!! aku igt lagi nasihat ko kat aku.... aku x kan pernah lupe :D
zulaikha a.k.a gikwang: ko lah yg paling sempoi kat dalam kelas!!!kalau nak kenekan ko memang susah... ko ug selalu kenekan aku... btw, u cool~
sqistyna a.k.a sqis: seriously aku ckp la, muke ko lebih kurang je mcm muke najwa latif... HEHEH tpi kawan aku ni lagi lawa okay!!! aku suke tgk ko.... ko sentiase berusaha untuk jadi yg terbaik... keep it up
wan nur izzati a.k.a wan: senyuman ko memang menawan~ ko senang nak dijadikan kawan...

I LOVE U THIS MUCH!!!!~ <3

Monday, August 27, 2012

PMR PMR here i'll come....!!!o.0

haallooo.... it's been a long time since my last update :) btw, PMR is coming nearerrr o.0... HuHHHH~~ ape nak buat...kalau dah masuk FORM3 tu je la musuh tradisi kite secara lansung :p sometime adela jugak stress     sebab semua benda nak kene fikir nie... persoalan nye... dah ulang kaji ke??? HAHAHAHA :D study tu memang la dah tpi dah READY ke??? andwaeee!!!~*maksudnye takk... tak boleh nak keluarkan kegilaan k-pop dalam kepala nie o.0 mesti nak tgk RUNNING MAN ngan MUSIC BANK ngan K-POP COUNTDOWN jerrr :> biase leerrr... satu benda yang wajib tengok... HHHMMM,, kite tunggu je ape result tahun nie @.@ :) :p

*jangan stress sangat sampai pengsan okay!!!~ :D

Sunday, July 31, 2011

puase !!!~

hari ni first day puase....jgn lupe puase kawan2 ku yg beragama islam...kalau yg hhmmm tu x yah la puase......HAHAHAH ! selamat berpuase !!!!

taiping taiping taiping !!!~

HAHAH ! x sgke kami kelas 2 rk smk convent teluk intan dpt mengalahkan smk convent taiping yg x pernah kalah tu*konon nye la....memang best giler la mase tu ade yg smpai terlompat-lompat, org tgk kami mcm org giler(whatever)*bak kate pn zuraidah..HEHEH jgn marah cikgu....teringat haritu mase pagi2 lagi pkl 6.30 baru nk bertolak gi taiping, memang syok giler la kami mcm nk pergi korea plak...yg x leh blah nye bile bas tu dh start jln kami sume menjerit seronok....driver bas tu terikir yg kami  ni mesti x pernah naik bas...*maybe...dlm bas tu riuh sgt, ade bunyi telefon pasang lagu korea la, ade yg tido(izzat-ee la tu), ade yg bersembang ade gak yg menari....menari2 kami dlm bas....kt belakang convent taiping tu sk convent taiping...CEH shafinas pon ckplah "HHMMM......kecik je sklh nye, aku rse sekolah rendah kite lagi besar"...itu baru sekolah rendah, bile tgk je sekolah menengah..."MAK OOOIII !!! yg ni memang sekolah menengah kite pon kalah".....munira pon ckp"TAU X PE...." smpai je kt sne, kami letak la sume brg...mse tu baru giliran ke 2, kami punye last skli(10)...pastu munira pon pasang la lagu 'starlight moonlingt' n menari....ape lagi kiorg pon join la munira, mcm org giler jdi nye sbb menari pkai pakaian drama, hhmm memang x le ckp ape la...tibe2 budak sklh lain masuk dlm bilik tu, tpi ktiorg x kisah menari je*sbb nk hilangkan nerverse...tibe la giliran ktiorg buat persembahan, pde mule nye memang gementar tpi lepas menari tdi hilang sume gementar yg ade....tibe la plak mse pengumumman pemenang....melomcat kami mse org tu ckp ktiorg menang...CHAMPION !!!! seronok !!! lepas dpt hadiah tu sume amik telefon call mak masing2....kononnye nk ceritekan kemengan kami le tu...lepas tu kami singgah le ke zoo taiping...turun je dri bas terloncat2 cam budak2...masuk je dlm zoo kami pon jalan la tgk binatang, lepas dah habis satu pusingan tu nk naik tren la ni...mse tgh cri tu, ktiorg pon terjmpe lah taman kanak2...diorg pon nyelap smpai SHAFINAS terjatuh*kononnye nk pegang JOJO la....HAHAHAHAHA....carilah kat mne tren ni...last2 jumpe la jugak, kebetulan yg naik tren tu pn norehan, puan salbiah n cik din...kami pon berlari2 pergi kt tren tu menjerit2..."cik din nak ikut !!!!"...pn salbiah pon ckp la"awak ni, kami bru je igt nk ajak driver ni bwk kami bertige je, skli sume anak2 dtg "...HAHAHAHAHHAAH ! tegelak kami...tren tu pon jln dan mcm biase diorg pon menjerit.....HAHAHAH !   dh hbis kami pon balik....dlm bas mse balik tu ade yg tido ade yg menari ade yg tgkp gmbar......mcm2...yg penting sekali tu la pengalaman ktiorg yg best sgt sbb ktiorg balik dgn kemengan utk smk convent ti.....:)))

ni salah satu gmbar ktiorg mse tu ! :) <3....3njoy !!!

Monday, July 25, 2011

RUMPELSTILSKIN ke peringkat daerah.... !~

setahu aku la, pertandingan skesta bahasa inggeris kelas rk antara sekolah je....tibe2 haritu ktiorg pon bru dpt thu dri puan norehan yg ktiorg berjaya naik ke peringkat daerah.....FULAMMAKKK !!!!!! terharu giler kitorg sume,lagi2 shira...:) allahdulillah.....masin jugak mulut kak nad n kak umi ek :D skrg ni ktiorg tgh berlatih utk pertandingan ni...EH ! lupe plak nk ckp pertandingan ni berlansung di smk convent taiping...(jauh tu)....nk wat cam ne dh dpt yg jauh.....smoge skesta kami dpt menaikkan martabat sekolah...AMIN.....~

Sunday, July 24, 2011

WIN !WIN !~

allahamdulillah....akhirnye kelas kitorg menang drama rumpelstilskin....seronok x terhingga kami....dpt hadiah RM 120........ok la jugak tu :) x sangke jugak menang sebab sultan pun ok jugak, diorg siap ade tarian 'sorry sorry' lagi tu XD peralatan diorang memang canggih giler lah8dah la canggih giler plak tu :) HAHA ! tpi nk wat cam ne kan, ALLAH dah tetapkan kiorg menang, yg best lagi tu kitorg bolot sume hadiah sbb amirah dpt menang perlakon terbaik....*bak kate my grandmother(engku maisarah)"TERBAIK" :D korang memang hebat RK...CHAYOK CHAYOK !!!!!!~~~~~ TAHNIAH !!!! :D