BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Layouts »

Sunday, July 31, 2011

puase !!!~

hari ni first day puase....jgn lupe puase kawan2 ku yg beragama islam...kalau yg hhmmm tu x yah la puase......HAHAHAH ! selamat berpuase !!!!

taiping taiping taiping !!!~

HAHAH ! x sgke kami kelas 2 rk smk convent teluk intan dpt mengalahkan smk convent taiping yg x pernah kalah tu*konon nye la....memang best giler la mase tu ade yg smpai terlompat-lompat, org tgk kami mcm org giler(whatever)*bak kate pn zuraidah..HEHEH jgn marah cikgu....teringat haritu mase pagi2 lagi pkl 6.30 baru nk bertolak gi taiping, memang syok giler la kami mcm nk pergi korea plak...yg x leh blah nye bile bas tu dh start jln kami sume menjerit seronok....driver bas tu terikir yg kami  ni mesti x pernah naik bas...*maybe...dlm bas tu riuh sgt, ade bunyi telefon pasang lagu korea la, ade yg tido(izzat-ee la tu), ade yg bersembang ade gak yg menari....menari2 kami dlm bas....kt belakang convent taiping tu sk convent taiping...CEH shafinas pon ckplah "HHMMM......kecik je sklh nye, aku rse sekolah rendah kite lagi besar"...itu baru sekolah rendah, bile tgk je sekolah menengah..."MAK OOOIII !!! yg ni memang sekolah menengah kite pon kalah".....munira pon ckp"TAU X PE...." smpai je kt sne, kami letak la sume brg...mse tu baru giliran ke 2, kami punye last skli(10)...pastu munira pon pasang la lagu 'starlight moonlingt' n menari....ape lagi kiorg pon join la munira, mcm org giler jdi nye sbb menari pkai pakaian drama, hhmm memang x le ckp ape la...tibe2 budak sklh lain masuk dlm bilik tu, tpi ktiorg x kisah menari je*sbb nk hilangkan nerverse...tibe la giliran ktiorg buat persembahan, pde mule nye memang gementar tpi lepas menari tdi hilang sume gementar yg ade....tibe la plak mse pengumumman pemenang....melomcat kami mse org tu ckp ktiorg menang...CHAMPION !!!! seronok !!! lepas dpt hadiah tu sume amik telefon call mak masing2....kononnye nk ceritekan kemengan kami le tu...lepas tu kami singgah le ke zoo taiping...turun je dri bas terloncat2 cam budak2...masuk je dlm zoo kami pon jalan la tgk binatang, lepas dah habis satu pusingan tu nk naik tren la ni...mse tgh cri tu, ktiorg pon terjmpe lah taman kanak2...diorg pon nyelap smpai SHAFINAS terjatuh*kononnye nk pegang JOJO la....HAHAHAHAHA....carilah kat mne tren ni...last2 jumpe la jugak, kebetulan yg naik tren tu pn norehan, puan salbiah n cik din...kami pon berlari2 pergi kt tren tu menjerit2..."cik din nak ikut !!!!"...pn salbiah pon ckp la"awak ni, kami bru je igt nk ajak driver ni bwk kami bertige je, skli sume anak2 dtg "...HAHAHAHAHHAAH ! tegelak kami...tren tu pon jln dan mcm biase diorg pon menjerit.....HAHAHAH !   dh hbis kami pon balik....dlm bas mse balik tu ade yg tido ade yg menari ade yg tgkp gmbar......mcm2...yg penting sekali tu la pengalaman ktiorg yg best sgt sbb ktiorg balik dgn kemengan utk smk convent ti.....:)))

ni salah satu gmbar ktiorg mse tu ! :) <3....3njoy !!!

Monday, July 25, 2011

RUMPELSTILSKIN ke peringkat daerah.... !~

setahu aku la, pertandingan skesta bahasa inggeris kelas rk antara sekolah je....tibe2 haritu ktiorg pon bru dpt thu dri puan norehan yg ktiorg berjaya naik ke peringkat daerah.....FULAMMAKKK !!!!!! terharu giler kitorg sume,lagi2 shira...:) allahdulillah.....masin jugak mulut kak nad n kak umi ek :D skrg ni ktiorg tgh berlatih utk pertandingan ni...EH ! lupe plak nk ckp pertandingan ni berlansung di smk convent taiping...(jauh tu)....nk wat cam ne dh dpt yg jauh.....smoge skesta kami dpt menaikkan martabat sekolah...AMIN.....~

Sunday, July 24, 2011

WIN !WIN !~

allahamdulillah....akhirnye kelas kitorg menang drama rumpelstilskin....seronok x terhingga kami....dpt hadiah RM 120........ok la jugak tu :) x sangke jugak menang sebab sultan pun ok jugak, diorg siap ade tarian 'sorry sorry' lagi tu XD peralatan diorang memang canggih giler lah8dah la canggih giler plak tu :) HAHA ! tpi nk wat cam ne kan, ALLAH dah tetapkan kiorg menang, yg best lagi tu kitorg bolot sume hadiah sbb amirah dpt menang perlakon terbaik....*bak kate my grandmother(engku maisarah)"TERBAIK" :D korang memang hebat RK...CHAYOK CHAYOK !!!!!!~~~~~ TAHNIAH !!!! :D

Thursday, June 30, 2011

BEAST ! ;)

AHHH! hari ni b2st dtg malaysia...diorg buat persempahan kat SUNWAY LAGOON ! ade dua sbb knpe aku x pergi...1.konset nye mule kul 8.30 mlm kalau pergi esk x leh gi larian 1 murid 1 sukan 1 malaysia.....hilang 1 merit aku !....2.tiket nye sangat lah mahal !!!...VIP:RM388 BIASA:288 BERDIRI:188.....O.o ! tenganga mulut aku tgk harge tiket nye ! bapak mahal !!! tpi x pe....aku tetap akan menjadi b2st punye fan !!! HUHUHU ! anyway welcome to malaysia b2st for the 2nd time !!! hope you guys enjoys st malaysia !!!! *harap2 dpt lah jmpe b2st mse dlm perjalanan pergi balik sepang kan ! HUHUUH ! ;)

Monday, June 6, 2011

GOOD LUCK 2 RK ! :)

good luck 2 rk! buat yg terbaik sketsa rumpulstilskin....HAHAHAHAHA ! sbnr nye pertandingan nye lambat lagi kan 4.7.2011 ! sje nk ckp awal2 nnti lupe plak sebab maklumlah sibuk kan....aku suport korang 100%...do your best ! love u guys ! :)

Tuesday, April 5, 2011

let's sing together wif ft island !

(HongKi)
Haruga jinago handari jinado
Neoege yeonragu ojireul anhasseo
Nun muri heulleo gaseumi apa
Aniya jamsippunya anilgeoya anilgeoya
Anilgeoya nareul dallaejima
Niga ddeonan bin jariman keojyeoga

(HongKi)
Neoreul dasi bwado neon neon nae sarang
Subaekbeon bwado nan nan ne sarang
Haneuri maejeojun neon nae sarang
Niga jamsi gireul ilheun geot bbuniya
Dasi taeeonado neoman barae
Dasi saranghaedo neoman barae
Doraol geoya doraol geoya
Niga eobtneun naneun eobseunikka

(SeungHyun)
Nal saranghanda haenohgo dodaeche eodiro ddeonangeoya
Nareul beorigo jameun naedu songgajido
Uri yagsokkkajido na beorigo kkaebeorigo eoddeohge ddeona

(HongKi)
Ggumilgeoya ggeumilgeoya ggeumilgeoya nareul sogijima
Nameun honja namgyeojin ge seorowo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/f/ft_island/i_hope.html ]
(HongKi)
Neoreul dasi bwado neon neon nae sarang
Subaekbeon bwado nan nan ne sarang
Haneuri maejeojun neon nae sarang
Niga jamsi gireul ilheun geot bbuniya
Dasi taeeonado neoman barae
Dasi saranghaedo neoman barae
Doraol geoya doraol geoya
Niga eobtneun naneun eobseunikka

(HongKi)
Imodeunge akmongilgeora nan saenggakhaesseo
Ajebangi ggumeseo kkaegiman barae

(JaeJin)
Oneuli jinago naeil ddo nun ddeumyeon
I modeunge hyeonsiri anin ggumigil barae Oh
Modeunge hyeonsilboda deo miwehaettdeon ggumiyeottgil
Naneun balae neol balae ajikdo neoreul wonhae

(HongKi)
Dasi doribwado neon neon nae sarang
Sucheonbeon bwado nan nan ne sarang
Haneuri heoreukhan neon nae sarang
Urin jamsi meoreojyeottdeon geot bbuniya
Dareun yeojang bwado neoman barae
Dareun saranghaedo neoman barae
Doraol geoya doraol geoya
Naega eobtneun neoneun eobseunikka

(SeungHyun)
Nan maeil bam gidohae nae haengbok aneun bulhaengeul wihae
Neon naega anin dareun sarang mothage
Nan neo animyeon andwae nae shimjangi neol malhae
Naneun byeonham eobseo dasi taeeonado neoman barae

(HongKi)
Dasi taeeonado neoman barae dasi saranghaedo neoman barae
Doraolggeoya doraolkkeoya niga eobtneun naneun eobseunikka



Thursday, March 17, 2011

layout baru !!!! :)

FUHH !! akhirnye, setelah sekian lame aku tunggu saat2 ni utk menukar layout baru...
sebenarnye dari dulu nk tukar yg baru tpi x reti.. HEHEHE ...>_< :)
nasib lah abg aku tolong aku ;) thanks along sbb tolong  !! :]
berjam-jam lah aku tunggu kt komputer fikir cam ne lah nk tukar ni .....
syukur akhirnye dpt jugak ! HAHAAH ! :)

Monday, February 7, 2011

cerita yang agak x betoi.....>-<...(suke hati pon kalau nk baca ke x nk)

ayam:manusia ni memang x berhati perut la !
lembu:kenapa pulak ko cakap macam tu ?
ayam:tengoklah ape yang diorang buat kat aku !
lembu:hah ! apa yang diorang buat kat ko ?!
ayam:aku ni bertelur hari-hari cadangnye naklah dapat anak 2 ke 3 ekor.orang kata ade lah juga waris bile aku x de nanti. tapi manusia ni x berhati perut.kalau tiap-tiap hari diorang makan telur aku, macam mane aku nak dapat anak !
lembu:alah ! kau punye masalah kecil saje !
ayam:???maksud ko ??
lembu:aku ni kalau fikirkan nasib rase macam nak bunuh diri je ! ko bayangkan tiap-tiap hari manusia minum susu aku tapi x de sorang pon yang panggil aku MAK !
ayam:???(dalam hati:x boleh pakai punye lembu !)

Friday, January 7, 2011

seronok la jadi senior !

musim sekolah dah bermule ! ape lagi aku ngan kekawan sume angkat dada la jadi senior..;) well tu je la yg aku nk ckp !0.o..HIHIHIIHIIHHIIHIHI !